Protocollen
Het kleuter informatieboekje
Hoe om te gaan met hoofdluis!
Het Pestprotocol
Schoolveiligheidsplan!
Het schoolveiligheidsplan ligt op afspraak ter inzage bij de directie.
Zorgstructuur
In dit begeleidings- en ondersteuningsplan is neergezet hoe de begeleiding en ondersteuning op de Nutsschool Wassenaar is vormgegeven. We streven ernaar de begeleiding en ondersteuning van onze leerlingen zo optimaal mogelijk vorm te geven. Dit plan dient ter informatie en als bronnenboek bij de begeleiding en ondersteuning. Er worden regelmatig verwijzingen gedaan naar andere plannen of protocollen in de bijlagen.
Sociale veiligheids protocol
School is bedoeld om te leren. Dit kan alleen als leerlingen zich veilig voelen op school.
De visie en levenshouding van de Kanjertraining vormen het uitgangspunt van ons veiligheidsbeleid.
We hebben een duidelijke visie op hoe we met elkaar omgaan en willen graag samen met ouders en kinderen zorgen voor een veilige school.
U vindt in dit document de onderdelen:
Doelen, De uitgangspunten, Wat doen we preventief en hoe doen we dat en Wat doen we als het mis gaat en hoe doen we dat?
Meldcode huiselijk geweld
De meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling helpt professionals bij vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling. Aan de hand van 5 stappen bepalen professionals of ze een melding moeten doen bij Veilig Thuis en of er voldoende hulp kan worden ingezet.
Dit zijn de vijf stappen:
In kaart brengen van signalen van huiselijk geweld en/of kindermishandeling;
Collegiale consultatie en zo nodig raadplegen van het meldpunt Veilig Thuis;
Gesprek met de leerling en/of ouder(s);Met behulp van een afwegingskader bepalen of er sprake is van acute of structurele onveiligheid. Bij twijfel altijd Veilig Thuis raadplegen;
Acute of structurele onveiligheid: áltijd melden bij Veilig Thuis.
Daarnaast is zelf hulp verlenen of organiseren ook mogelijk.
Klachtenregeling
Het kan voorkomen dat u een klacht heeft. In dat geval probeert u dit natuurlijk altijd eerst met de betrokkenen op te lossen. Indien dit niet lukt, kunt u terecht bij de directie en/of de intern begeleider. Lukt het dan nog niet om tot een oplossing te komen, dan kunt u in onderstaande klachtenregeling lezen welke stappen u nog meer kunt ondernemen.